Кафе еспресо „Ел Греко“ – Premium Arabica сортове

сеп. 8, 2020

100% Premium Arabica кафе

Нашето 100% Premium Arabica кафе се внася на зелени зърна от пет конкретни ферми по целия свят.  Процесът на изпичане се осъществява съгласно най-стриктни технологични правила и се следи от нашите майстори.
Освен че всяка година правим партида от новите реколти, самото изпичане и пакетиране се извършват в базата ни в Гърция непосредствено преди предлагане на крайния потребител – така нашето кафе е винаги прясно и се запазват максимално неговите прекрасни вкус и аромат.
Предлагаме на вашето внимание основна информация за нашите моноарабики:

– Сорт Fortaleza e със страна на произход Бразилия. Фермата е разположена в South Minas Gerais на 1200 м надморска височина.
Вкусовите характеристики са: карамел, ядки, стафиди, млечен шоколад чист послевкус, плътно тяло.

– Сорт Sidama Nansebo e със страна на произход Етиопия. Фермата е разположена в West Arusi на 2300 м надморска височина.
Вкусовите характеристики са: горски плодове, изразени цитрусови нотки, пикантен, сладък, плътно тяло

– Сорт Maragogipe e със страна на произход Гватемала. Фермата е разположена в Jasmin SHB EP на 1400 м надморска височина.
Вкусовите характеристики са:Жасмин, ябълка, мандарина, сладък, деликатно тяло

– Сорт Supremo e със страна на произход Колумбия. Фермата е разположена в Tolima на 2100 м надморска височина.
Вкусовите характеристики са: Стафиди, зелена ябълка, орех, средна киселинност, деликатно тяло и балансирана чаша

– Сорт Caturra, Catuai e със страна на произход Коста Рика. Фермата е разположена в Tarrazu на 1800 м надморска височина.
Вкусовите характеристики са: мек вкус, фин шоколадов аромат, плътно тяло, средна киселинност.

Освен традиционните вариации на топло еспресо кафе, гръцко кафе на джезве, виенско кафе, макиато, капучино лате, в Ел Греко ще се насладите на класически студени кафета като – фредо еспресо, фредо капучино, гръцко фрапе с мляко, гръцко айс фрапе, студен шоколад и др.

Абонамент