Нашите майстори споделят…

фев. 5, 2021

El Greco

ЗДРАВОСЛОВНИ СЛАДКИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ

 

Нашите здравословни десерти – чиа пудинг и туфакия са изцяло авторски. Идеята за тях се роди от нашия собствен опит и нужди. От една страна ние сме чревоугодници и харесваме храната, но от друга се стараем да се храним здравословно и постоянно се подлагаме на различни диети. И изхождайки от собствения си опит, познаваме много добре необходимостта да хапнеш нещо сладко, десерт, който да е вкусен, но същевременно да е здравословен и диетичен.  Рецепти за чиа пудинг има много, но ние създадохме своя,  авторска рецепта, която е изцяло съобразена със здравословното и диетично хранене и същевременно е вкусна. Съдържа чиа семе, годжи бери, малини, ванилия и мед.

Туфакията е национален бостненски десерт. Традиционната рецепта за него е от дюля, сметана и захар. Тази рецепта е осъвременена като дюлята се замества с ябълка , пълнена със сметана захар и орехи.

Тази традиционна рецепта ни вдъхнови да създадем един здравословен десерт – печена ябълка, подсладена с мех, орехи, канела и ванилия. Обработва се да придобие кремообразна форма. И се получава изцяло здравословен и превъзходно вкусен десерт.

Третото ни здравословно предложение е насочено към диабетиците. Влизайки в една сладкарница, те са дискриминирани, не могат да опитат нищо при толкова много сладкарски изкушения. Трябваше да помислим и за тях. А самите ние, когато сме се подлагали на кето диета, ни е познато  желанието да похапнеш нещо сладко без да нарушиш режима си нахранене. И тогава се роди идеята за кето тортата шоко слим, без захар и без брашна, пректически – почти без въглехидрати. Блатът на тортата шоко слим се състои от няколко здравословни брашна – бадемово, ленено, кокосово и орехово брашно. Кремът е от орехи, яйца, които са кето, масло и млечна сметана, какао и подсладено от шоколад със стевиа. Изцяло подходяща за диабетици и хора на кето диета, същевременно вкусна и утоляваща желанието да похапнеш сладко.

 

 

Абонамент