Тирамису- класически италиански десерт

авг. 18, 2020

Тирамису

TIRAMISU – на италиански означава „издигни ме“ ! Това име, сладкиша получава благодарение на енергията на кафето в съчетание с удоволствието от цялото вкусово преживяване, което предлага… 

Тирамисуто е класически италиански десерт с неизяснен произход по отношение на района и времето, когато е създаден.  Има различни предположения – от Сиена 17 век до ресторанта „La Beccherie” Тревизо 1960 г. Кой знае! … Със сигурност обаче се знае, че рецептата е много стара, но става световноизвестна през 60- те години на миналия век. 

Никой не е записал оригинална стара рецепта и тя се е променяла през годините, но през 60-те рецептата за тирамису съдържа само – маскарпоне, захар, кафе, какао на прах и жълтък. По- късно се добавя крем и добавя алкохол, които вече се считат за неотменна част от рецептата.

Като изпълнение рецептата има много варианти и в самата Италия и по света.  Въпреки че този десерт е изключително известен има много голямо разнообразие в изпълнението му и превръща любителите на тирамису в истински търсачи на най-доброто, съвършеното !

Заповядайте в Ел Греко, за да опитате!

 

Абонамент