Милфей-Фин десерт за изискан вкус

юни 23, 2020

сладкиш, сладкарница, милфей

Никой не знае кой е създателя на този сладкиш, но със сигурност е познат още от 17 век. Известен е още и като сладкиш „Наполеон“, “mille feuille” /милфей/ на френски означава хиляда кори /листа/. Считан е за френски сладкиш и в действителност Франция държи първенството в направата му. В Париж може да опитате най-добрия милфей на света.

Според традиционната рецепта милфей се прави с три кори бутер тесто разделени от две пласта крем ванилов крем. Съществуват и много вариации на тази рецепта се обогатява като се добавя към ваниловия крем сметана, ягоди, мармалад или шоколад. Винаги обаче се поръсва с пудра захар и филирани бадеми. Това е един луксозен сладкиш, лек и фин, предназначен за изискани вкусове и поводи.

А как го приготвят нашите майстори? Заповядайте в Ел Греко, за да опитате!

Абонамент