КОИ СМЕ НИЕ

Ел Греко! Ние сме група приятели от дълги години – гърци и българи, които обичаме пътешествията, обичаме и хубавата храна. Пътуваме из България и Гърция, пътуваме по света, търсим и събираме вкусове и рецепти, които носят в себе си духа на националната култура. Тази наша страст към кулинарията и пътуването роди идеята да предложим на Пловдив, град с традиции и вековно средище на различни култури, едно пътешествие чрез храната. Нашата идея привлече опитни майстори пекари и сладкари от Гърция, които с неподправено желание скоро станаха част от екипа ни. Те, с голям ентусиазъм, искат да предложат на пловдивчани и посетителите на града оригиналните, истински гръцки вкусове и същевременно, с огромен интерес и респект към българската национална кухня, ще обединят традиционни вкусове от България, Гърция и света.

НАШАТА МИСИЯ

Нашата мисия е да вдъхновим и докоснем всеки човек посредством нашия опит, нашата храна, нашата страст. Да му предложим да изживее с нас едно пътуване чрез вкусове и аромати от Гърция, България и целия свят.

В Ел Греко всеки ден може да бъде различен. Нашите майстори превръщат гастрономията в малки ежедневни моменти на наслада. Една глътка кафе, една хапка, един момент на блаженство, който ще донесе усмивка и добро настроение….

 Изживейте всеки момент в Ел Греко, защото пътуването продължава и страстта към храната не стихва!

НИЕ В ЕЛ ГРЕКО ОБИЧАМЕ ИЗКУСТВОТО

В Ел Греко вкус и изкуство се преплитат.

Изкуството на създадените от нас вкусови творения се свързват с изкуството, което ни заобикаля и дарява красота за всички сетива.

Предоставяме пространство, на което художници и фотографи, както пловдивски, така и всеки друг проявил желание, могат да излагат произведенията си и имат непосредствен контакт с широка публика, а широката публика от своя страна може да задоволи всички свои сетива, доставяйки си наслада в Ел Греко!

СГРАДАТА

Модернистичната сграда от 30-те години на миналия век, която е паметник на културата, също носи в себе си традиция. При основния ремонт, който направихме, за да възвърнем вида й, се разкри надпис с името на прочутата кръчма на бай Кочо Зафиров от края на 30-те години – „Разлъка“.  Както се осведомяваме от вестниците от онова време: „…При нас е най-добре уредената обстановка, бърза прислуга, идеална чистота…. ПОСЕТЕТЕ И ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ“.

За нас това беше един прекрасен знак от съдбата в духа на нашата концепция за пътуване през времето и пространството, пътуване чрез вкусовете, пътуване към традицията.

В този дух, с уважение към традицията, ние запазихме надписа и го инкорпорирахме в съвременната визия  на нашето заведение. И това не се ограничава само във визията. Ние се стремим да възродим  традицията  като “ … най-добре уредена обстановка“ и качествено обслужване … “ПОСЕТЕТЕ И ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ”!

7 + 14 =

032 64 32 32

info@elgreco.bg

Пловдив, ул. Антим Първи №7

 

отворено

от понеделник до сряда:
08:00 до 22:00 ч.
четвъртък-петък:
08:00 до 0:00 ч.
събота - неделя:
09:00 до 22:00 ч.